Ruwvoer Briket GEEL

EEN LEKKERE VERANTWOORDE SNACK

Met hele mais- en tarwekorrels

  • Verantwoorde snack
  • Natuurlijke afleiding
  • Gezonde tandslijtage (voor knaagdieren)

 

De Ruwvoer Briket GEEL is ideaal voor kippen, varkens en cavia's. Kan ook worden aangeboden aan paarden en konijnen, wel is de Ruwvoer Briket GROEN daar beter voor geschikt.

Kip

Voor kippen is afleiding van belang. Allereerst omdat kippen actieve en bezige dieren zijn en ook om verenpikken te voorkomen. Met de Ruwvoer Briket hebben je kippen mooi wat te doen, en krijgen ze ook voldoende vezels binnen, wat helpt bij het voorkomen van verenpikken. Vooral bij kippen welke een compacter verblijf hebben, is de Ruwvoer Briket ideaal in gebruik.

Voeradvies: Leg per 10 kippen 1 Ruwvoer Briket op een overdekte plek in het verblijf van de kippen. Dit kan prima op de bodem of bijvoorbeeld in een feeder. Heb je een toom met bijvoorbeeld 2 of 3 kippen? Bied dan een kwart of een halve Ruwvoer Briket aan, deze kan je gemakkelijk in stukken breken.

 

Varken

Varkens zijn alleseters, en houden er ook van om zo af en toe lekker te worden verwend met een heerlijk knabbeltje. De Ruwvoer Briket is dan een perfect “snoepje” voor jouw varken. Bij het eten van de Ruwvoer Briket maakt een varken naar verhouding meer speeksel aan, vanwege het hoge drogestofgehalte en de structuur. En dat is van groot belang voor de algehele spijsvertering van een varken. Kortom, verantwoord “snoepen”.

Voeradvies: Onbeperkt aanbieden mogelijk, maar advies is maximaal 2 per moment. Geef vanuit de hand, of leg de Ruwvoer Briket in de voerbak, of gewoon in het verblijf van je varken. Zo heeft je varken een lekkere “snoepje” om van te smullen.

 

Cavia

Cavia’s zetten graag hun tanden ergens in. Mede vanwege het feit dat de tanden altijd blijven doorgroeien. Daarom is het van belang dat cavia’s, net als vele andere knaagdieren, een lekker knabbeltje hebben waar ze lekker in kunnen knagen. En daar is de Ruwvoer Briket ideaal voor.

Voeradvies: De Ruwvoer Briket is geschikt als deel-vervanger van hooi voor je cavia. Cavia’s moeten vaak wennen aan een voor hen nieuw voer. De darmflora heeft tijd nodig om voldoende nieuwe bacteriën aan te maken voor verwerking van nieuw voer. Begin daarom met het aanbieden van een kwart tot een halve Ruwvoer Briket per 4 cavia’s in een verblijf. De Ruwvoer Briket kan je gemakkelijk in stukken breken. Nadat ze eenmaal zijn gewend kan je het onbeperkt aanbieden. De Ruwvoer Briket bevat net als hooi geen vitamine C.

 

ANALYSE

Gegeven  Gehalte per kg product
Drogestof (DS) 90,0 %
Ruw Eiwit (RE) 12,9 %
Ruw Vet (RVET) 2,3 %
Ruwe Celstof (RC) 27,7 %
Ruwe As (RAS) 9,1 %
Calcium (Ca) 0,9 %
Fosfor (P) 0,3 %
Natrium (NA) 0,0 %
Magnesium (Mg) 0,2 %
Kalium (K) 1,6 %
Suiker 2,5 %
Zetmeel 4,4 %
Lysine 0,0 %
Methionine 0,0 %
Lees meer

STAFFELKORTING

Bij bestelling van meerdere pallets (ongeacht het product) zijn staffelkortingen van toepassing. Dus hoe meer pallets, hoe meer voordeel!

GESCHIKT VOOR